EUR 1.9558
USD 1.7264
CHF 1.8304
GBP 2.1746
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Вдигат местни данъци в Свищов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вдигат местни данъци в Свищов

mail16:09 | 13.12.2019прегледи 658 коментарикоментари 0


По-високи местни данъци в Свищов през 2020 г. От администрацията предлагат данък сгради да се увеличи от 2 на 2.3 промила. Такса смет пък ще нарасне с 9.5%, така ще се компенсира недостигът за сметосъбиране и сметоизвозване в общината.

"От 2020 г. предстои на общините да плащат по-големи отчисления към регионалната система за управление на отпадъци - от 57 на 95 лв. за тон. Тук е мястото да благодаря на председателя на сдружението на общините Даниел Панов, че успяха да договорят с екоминистерството екоданъкът да бъде вдиган плавно- на три пъти за 3 г.. Иначе това изключително много ще натовари бюджетната сметка", каза кметът на Свищов Генчо Генчев.

Той припомни, че Свищов кара боклука на 40 км в новото регионално депо в никополското село Санадиново, което допълнително оскъпява услугата. "Община Свищов ще започне изграждането и на Център за управление на отпадъците, с което да успяваме да намаляваме всички онези отпадъци, които са рециклируеми или стават за компостиране - зелени маси, растителни отпадъци и т.н", каза Генчев.

"Колкото повече намаляваме отпадъците, толкова по-малко ще плащаме", завърши кметът./в. 24 часа


Тагове: Свищов, данъци
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg