EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Варна: 138 млн.лв. за модернизация на ВиК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: 138 млн.лв. за модернизация на ВиК

mail09:05 | 14.10.2019прегледи 654 коментарикоментари 0


Над 138 милиона лева ще бъдат инвестирани в модернизация на ВиК инфраструктурата във Варненско, съобщи управителят на водното дружество в крайморския град инж. Валентин Вълканов. Средствата са осигурени от оперативна програма "Околна среда" и собствено финансиране.
В рамките на проекта ще бъдат изградени повече от 22 километра магистрални и довеждащи водопроводи, както и 81 километра канализация в т.нар. вилни зони около Варна. Освен това е планирано и построяването на нова канално-помпена станция.
С изпълнението на проекта ще бъде разрешен проблемът с магистралния водопровод "Варна - Златни пясъци", допълни Вълканов. Той припомни, че в някои от участъците на водопровода загубите на вода достигат до 80 процента.
Изпълнението на отделните участъци от мащабния проект ще бъдат възлагани на различни изпълнители, допълни Вълканов. По думите му предстои обявяването на обществени поръчки, като идеята е реалните строителни дейности да започнат в средата на следващата година.
Вълканов каза още, че изпълнението на новия проект няма да доведе до увеличение цената на водата за потребителите. По думите му има шанс стойността да се запази в настоящия си вид поне до края на 2023 г. Условието е да не бъде вдигана през това време драстично цената на тока.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg