EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

България & Турция: 77 проекта за €20,7 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България & Турция: 77 проекта за €20,7 млн.

mail19:55 | 13.11.2019прегледи 885 коментарикоментари 0


Общо 77 проекта на обща стойност 20,7 млн. евро са финансирани до момента по програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция. Управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) програма е с общ бюджет малко над 29,6 млн. евро и подкрепя изпълнението на проекти в областта на околната среда и туризма, съобщиха от МРРБ.

Фестивалът "Цветовете на улицата" в Ивайловград е сред последните подкрепени проекти. Участниците са рисували по фасади, спирки, улични обекти и други публични места. По този начин са създадени своеобразни "галерии на открито". Чрез пленер на художници, върху платна са пресъздадени туристическите ресурси на района. Впоследствие, в България и Турция ще бъдат организирани изложби със създадените произведения.

На фестивала в Ивайловград са гостували поп и рап певци, и фолклорни състави от България и Турция. Сред тях са тракийският хор "Яни Попов", женски фолклорни групи от с. Свирачи и с. Чамлъджа, Турция, кукерите от квартал "Лъджа".

Проектът "Цветовете" има за цел да популяризира трансграничното културно, историческо и природно наследство в районите на Ивайловград и Кешан/Чамлъджа в Турция, и да насърчава развитието на културния туризъм. Водещ партньор е сдружението "Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция". Проектът продължава инициативата "Пътят на художника", реализирана в периода 2017-2018 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg