EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Британската промишленост се сви рязко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британската промишленост се сви рязко

mail11:40 | 09.09.2019прегледи 456 коментарикоментари 0


През август бизнес активността в промишления сектор на Великобритания се сви изненадващо рязко до 85-месечно дъно поради най-сериозното отслабване на новите поръчки от 8 години насам и поредното влошаване на производството, тъй като несигурността около Брекзит допринесе за спад на бизнес доверието към рекордно дъно, показват резултати от последно проучване на агенция IHS Markit.

Промишленият PMI индекс на Обединеното кралство падна през август до 7-годишно дъно от 47,4 пункта (най-ниско ниво от юли 2012-а година) спрямо 48,0 пункта месец по-рано и очаквания на финансовите пазари за слабо повишение към 48,3 пункта.

"Високите нива на икономическа и политическа несигурност, наред с продължаващото напрежение в световната търговия затрудниха сериозно производителите в Обединеното кралство през август. Условията за бизнес се влошиха с най-солидно темпо от седем години насам, тъй като компаниите намалиха производството в отговор на най-стръмния спад от средата на 2012-а година  на новите промишлени поръчки", отбеляза директорът на агенция IHS Markit Роб Добсън

"Въз основа на историческата връзка с официалните данни на британската статистика ONS, последният промишлен PMI индекс съответства на тримесечен спад в сектора с близо 2 на сто. Перспективите също отслабнаха, тъй като многобройните насрещни ветрове в сектора доведоха до спад на бизнес оптимизма към рекордно ниско ниво ", добави той.

Според него вътрешното и външното търсене отслабнаха за пореден месец през август, като новият експортен бизнес претърпя най-рязък спад от седем години насам. "Забавянето на световната икономика беше основният фактор, вредящ на поръчките, постъпващи от Европа, САЩ и Азия. Допълнително негативно влияние оказа и решението на някои базирани в ЕС клиенти да пренасочат веригите за доставка далеч от Обединеното кралство поради предстоящия Брекзит", посочи Роб Добсън.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg