EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Благоевград: Датски и германски инвеститори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Благоевград: Датски и германски инвеститори

mail07:35 | 13.12.2019прегледи 802 коментарикоментари 0


Две високотехнологични компании от Западна Европа ще отворят предприятия в Благоевград, а работните места ще бъдат над 800. В момента се изготвят подробни устройствени планове на терените, част от които имат свободни производствени халета, съобщи кметът Румен Томов.

Един от инвеститорите е германска компания, която има 50 бази в света и е структуроопределяща в производството на медицински протези:

"Фирмата се занимава с изработка на протези, колани и протези с електронно управление", каза кметът Томов. 

Компанията е закупила терен  в промишлената зона на Благоевград, като в момента се изготвят строителните книжа. Тя ще осигури 100 работни места в началото с тенденция да стана 300, каза кметът Томов. Инвестицията е на стойност 10 млн. евро. Второто предприятие, което ще бъде разкрито, работи в областта в хранително-вкусовата промишленост:

"Предприятието е датско, инвестицията е за 50 млн. лева, приблизително между 500 и 600 работни места, което е пак структуроопределящо предприятие, тъй като при захранването му със суровина ще бъдат заети изключително много хора, които ще трябва да възпроизведат тази суровина, за да може то да я обработи"./БНР-Благоевград


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg