EUR 1.9558
USD 1.7607
CHF 1.8218
GBP 2.2981
CNY 2.5672
you tube
mobile version

БДЖ с план за обновяване на влаковете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ с план за обновяване на влаковете

mail17:05 | 18.06.2019прегледи 432 коментарикоментари 0


От БДЖ "Пътнически превози" обмислят поетапно обновяване на подвижния състав на влаковете през следващите 15 години.

Модернизирането на железопътните превози ще е на три етапа, обясни Григори Григоров - председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ". До края на тази година предстои да бъде обявена нова обществена поръчка за доставка на 10-15 мотриси за средни разстояния, както и за доставка на около 50 нови вагона.

Григоров обясни още, че към момента не е рентабилно старите локомотиви, които обслужват дългите разстояния в България, да бъдат подменени с нови:

"На този етап икономическата целесъобразност за закупуването на нови локомотиви, специално за нашия пазар и за нашите условия, аз не виждам. Ще ви кажа защо. Защото един нов локомотив струва 6 мил. евро и той е с мощност 6 мегавата и са предназначени за влакове с 15 вагона и нагоре. 15 вагона ние никога няма да имаме в нашата държава. Така, че това ще бъде един силен преразход и на пари, и на мощност, и на енергия. Затова смятам, че тези локомотиви, които имаме в момента, те имат поне още 20 години експлоатационен живот. При правилна модернизация от "Шкода" на цена под 1 мил. евро на локомотив, смятам, че това е най-доброто решение и от техническа гледна точка, и от финансова гледна точка. По-нататък при разширяване на мотрисния парк, въпросът с локомотивите постепенно ще бъде решен от само себе си".

Представители на железопътния бранш обсъдиха Проекта за закупуване на нов подвижен състав за нуждите на БДЖ и инвестициите в Националната компания "Железопътна инфраструктура"./БНР


Тагове: БДЖ, влакове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 2128