EUR 1.9558
USD 1.6230
CHF 1.7734
GBP 2.2664
CNY 2.4978
you tube
mobile version

АПИ глоби с 50 хил.лв. пътноподдържащи фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АПИ глоби с 50 хил.лв. пътноподдържащи фирми

mail13:26 | 12.02.2021прегледи 201 коментарикоментари 0


Агенция „Пътна инфраструктура“ санкционира пътноподдържащите фирми на автомагистрала „Тракия“ и Софийския околовръстен път II-18, заради ненавременни действия за снегопочистване при започване на валежа снощи и през нощта. Глобени са и дружествата, с които АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в областите Варна и Добрич, заради забавени действия при усложнената обстановка в Североизточна България в края на януари. Няма да има никакъв компромис с почистването на републиканските пътища, заяви на брифинг председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски.

Той информира, че санкциите на поддържащите фирми на АМ „Тракия“ и на Софийския околовръстен път са на обща стойност около 50 000 лв. За дружествата в областите Варна и Добрич са общо 52 000 лв. Глобите дисциплинират и ще бъдем безкомпромисни към действията на снегопочистващите фирми, категоричен е председателят на АПИ.

            Искам да поднеса своето и на колегите от АПИ извинение на шофьорите, на които се наложи снощи да изчакват на АМ „Тракия“, каза Терзийски и подчерта, че причините за ненавременните действия на поддържащото дружество са анализирани и са комплексни. Аварийната лента е била заета от недобросъвестни шофьори и по тази причина се е наложило авариралият тежкотоварен автомобил, при 18-ти км на автомагистралата в посока Бургас, да бъде изтеглен от техниката от съседното платно за София. Това е затруднило машините да почистят своевременно платното за столицата.

            По данни от поддържащото дружество настилката на магистралата в посока Бургас,  е била обработена срещу заледяване и е имало около 2 см снежна покривка. Направете си извода дали е бил изряден и авариралият автомобил, след като се е завъртял на 2 см сняг, коментира Терзийски.

            Председателят на АПИ призова водачите да бъдат дисциплинирани, да спазват правилата за движение и да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Когато се налага да се затварят за почистване и опесъчаване пътни участъци, да имат търпение и да не навлизат в аварийните ленти на магистралите, а шофьорите на тежкотоварните автомобили да не правят колони в двете ленти, защото се блокира снегопочистващата техника.

            Настилките на съоръженията и в усойните места се обработват превантивно срещу заледяване и хлъзгавост. Затворен за снегопочистване е пътят Завет – с. Острово в област Разград, където вятърът е бурен и се образуват преспи на платното, каза Терзийски.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg