EUR 1.9558
USD 1.6593
CHF 1.8066
GBP 2.2884
CNY 2.5591
you tube
mobile version

$84 млрд. загуби на авиосектора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$84 млрд. загуби на авиосектора

mail13:30 | 12.06.2020прегледи 841 коментарикоментари 0


Кризата с коронавируса ще донесе на авиационния сектор рекордни загуби за 84 милиарда долара тази година. Това прогнозира Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA), цитирана от Ройтерс. Браншовата асоциация определя 2020-а като "най-лошата година в историята на авиацията". Очаква се през 2021 година пътническият трафик да бъде с 55 процента над минималното си равнище от тази година, но да остане с 29 процента под нивото от 2019 година, сочи актуализираната прогноза на асоциацията. 

Много държави предприемат различни мерки, за да подпомогнат този сектор. Преди дни Франция представи пакет от мерки в подкрепа на авиокосмическия сектор на стойност 15 млрд. евро, предаде Ройтерс. Огромен брой работни места са в опасност на фона на срива в авиотранспорта, причинен от Covid-кризата, се казва в документа на френското правителство. Планът включва инвестиционен фонд с първоначален обем 500 млн. евро. Целта е той да бъде увеличен до 1 млрд. евро и да стимулира развитието на средноголеми доставчици. Предвидени са още 300 млн. евро, чрез които да се помогне на подизпълнители в бранша да модернизират заводите си.

Франция ще инвестира 1,5 млрд. евро за период от три години в подкрепа на изследванията на нови авиотехнологии, щадящи околната среда, като тази година ще се предоставят 300 млн. евро. Планът подсилва някои мерки, които вече са в сила, като схеми за неплатен отпуск и кредитни гаранции за износа. Помощната програма включва и 7 млрд. евро помощ, която вече бе обявена за Ер Франс (Air France) и ускоряване на подадени поръчки за Еърбъс (Airbus), отбелязва БТА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg