EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€125 млн. в помощ на производители заради руското ембарго

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€125 млн. в помощ на производители заради руското ембарго

mail14:35 | 18.08.2014прегледи 887 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви днес, че отпуска 125 млн. евро в помощ на селскостопанските производители, пострадали от руското ембарго, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС. "Тези средства ще бъдат използвани за изтегляне на плодове и зеленчуци от европейския пазар, за да се предотврати спад на цените", посочи говорителят на ЕК Роджър Уайт. Отпуснатите средства ще бъдат насочени към покриване на 50% от разходите по изтегляне от пазара на продукция най-вече за безплатно разпределение, допълни говорителят. Освен изкупуването на продукти, които ще се раздават безплатно в детски и благотворителни учреждения, Еврокомисията обсъжда възможността да организира продажбата на селскостопански стоки за промишлени цели. След като бъдат приети официално, което се очаква да стане до няколко седмици, мерките ще се прилагат със задна дата от днес, 18 август, и ще останат в сила до края на ноември, допълва Франс прес. Очаква се от помощта да се възползват най-вече големи доставчици на нетрайни плодове и зеленчуци за Русия като Полша, Литва, Белгия и Холандия, посочва източник.
Среща на експерти от 28-те страни членки на Европейския съюз, посветена на ситуацията на европейския селскостопански пазар, ще се проведе в петък, 22 август. Това съобщи ИТАР-ТАСС,
позовавайки се на източници от европейските институции. "Експертите ще обсъдят развитието на ситуацията на европейския селскостопански пазар, след като Русия забрани вноса на европейска селскостопанска продукция, посочва източникът. Той потвърди, че европейските производители "вече са понесли сериозни загуби", но според него вредите не бива да се определят като катастрофални. Европейската комисия е решена да положи всички усилия, за да сведе загубите до минимум, допълва източникът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160