EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Япония включи отново ядрен блок

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония включи отново ядрен блок

mail12:33 | 30.10.2018прегледи 533 коментарикоментари 0


Японската компания "Шикоку илектрик пауър" задейства отново Трети блок на атомната електроцентрала в Иката на о-в Шикоку близо година след като експлоатацията му беше спряна заради протести, предаде ДПА.

Според "Шикоку илектрик" от вторник Трети блок ще започне отново да захранва мрежата с енергия, а на 28 ноември би трябвало вече изцяло да е подновил работа, предава БТА.

През декември съдът постанови, че реакторът трябва да бъде изключен, след като за това беше призовала гражданска организация. Тя заяви, че компанията оператор е подценила опасността за централата от възможно изригване на вулкана Асо, намиращ се на около 130 км от нея.

Миналия месец съдът реши да отмени забраната, след като прие, че няма риск за безопасността дори и при изригване на вулкана.

В Япония повечето ядрени реактори все още са изключени след най-тежката ядрена авария в нейната история, в АЕЦ "Фукушима" през 2011 г. Тя стана причина да бъдат въведени по-строги регулации за безопасността, преди те отново да може да бъдат задействани.

Към момента на ядрената авария във Фукушима в третата най-голяма световна икономика имаше 54 действащи реактора.


Тагове: Япония, АЕЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg