EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шератон вече и в Банско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шератон вече и в Банско

mail15:42 | 04.12.2023прегледи 929 коментарикоментари 0


В началото на зимния сезон в Банско отваря новият четиризвезден хотел Four Points by Sheraton Bansko, част от групата на Marriott International. Това съобщиха за TravelNews от комплекса. Four Points by Sheraton влиза в бившия хотел „Стражите“, който е напълно обновен и отговаря на най-новите съвременни стандарти. Това е втора международна хотелска верига, която влиза в Банско след дългогодишното присъствие на „Кемпински“, която управлява петзвездния хотел „Кемпински Гранд Арена Банско“.

„Four Points by Sheraton Bansko отваря след пълна реновация за целогодишна работа и обещава на гостите си незабравими преживявания в планината през четирите сезона, като съчетава удобна локация в близост до начална станция на лифта и центъра на Банско, с обслужване на световно ниво“, обяви пред TravelNews Джордж Палис, генерален мениджър на комплекса. Хотелът вече посреща първите си гости. Намира се на 500 метра от началната станция на кабинковия лифт.

Хотелът предлага основен ресторант, където се сервира закуска и вечеря на бюфет, има и а-ла-карт Алпийски ресторант с кулинарни изкушения и специалитети от европейската кухня. Разполага с wellness център Serenity, фитнес и уникална зелена градина, достъпна само за гости, която е дом и на семейство костенурки. Към градината има изграден и външен басейн с топла вода.

Всички 160 стаи и апартаменти са напълно обновени, като повечето са с балкони и прекрасни гледки към Пирин планина. Освен това предлага конферентен център за организиране на събития, семинари, конференции и други мероприятия, както и открит паркинг, включително зарядна станция за електрически автомобили. Обновеният интериор и предлаганите удобства правят Four Points by Sheraton Bansko идеална дестинация за почивка в планината, подчерта Палис. Присъствието на повече международни вериги означава престиж за самия хотел, но и за самата дестинация Банско, коментираха хотелиери и туроператори.

Международната хотелска верига Four Points by Sheraton влезе през изминалото лято и в Слънчев бряг. Бившият хотел "Глобус" беше изцяло реновиран и вече носи името Four Points by Sheraton Sunny Beach, като запази своята категория от 4 звезди. Той се намира на първа линия до плажа и в близост до центъра на Слънчев бряг.

Веригата Four Points by Sheraton присъства в 207 хотела по света, показва справка в сайта на компанията. Тя е предназначена към бизнес и ваканционни туристи.

До преди години част от Sheraton беше столичният хотел "Балкан", който беше под този бранд дълго време. Веригата е част от световния гигант Marriott International, който се очаква да открие първия си хотел у нас през 2024 г. под едноименния бранд – Marriott Sofia. Групата управлява 30 хотелски бранда и 8700 обекта в 139 страни. Основана е през 1927 г. във Вашингтон, САЩ. Част от нея са най-престижните марки – The Ritz Carlton, St. Regis, JW Marriott, W Hotels, Le Meridien, Design hotels и много други.

Мирослав Иванов

 


Тагове: Банско, хотел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158