EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцарската лакомия надделя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцарската лакомия надделя

mail10:55 | 18.09.2023прегледи 574 коментарикоментари 0


Долната камара на парламента на Швейцария (т. нар. Национален съвет) отхвърли предложението за забрана на вноса на гъши дроб, френският деликатес, за чието производство принудително се хранят гъски или патици, така че черният им дроб да се уголеми прекомерно, предаде ДПА.

Националният съвет обаче наложи правила, според които произведените продукти от гъши дроб чрез метода, известен като хранене със сонда, трябва да бъде изрично етикетирани като такива.

Производството на гъши дроб е забранено в много страни, включително Швейцария, с мотива, че методът е жесток към животните. Вносът на гъши дроб, произведен по този метод, също е забранен в някои от тези страни. Храната обаче е популярна във френско говорещата западна част на Швейцария.

Членът на Националния съвет Филип Нантермод говорейки пред швейцарското обществено радио Ес Ер Еф (SRF) предупреди, че забраната ще задълбочи различията между френскоговорещата и немскоезичната част на Швейцария.

Друг швейцарски депутат - Мартин Хааб - призова за забрана на вноса на гъши дроб по етични причини.

В момента активисти за правата на животните събират подписи за инициатива, която цели да предизвика референдум по въпроса. Ако успеят да съберат 100 000 подписа, ще трябва да се проведе референдум по темата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg