EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Черна гора раздаде 2500 оранжерии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Черна гора раздаде 2500 оранжерии

mail13:30 | 21.03.2023прегледи 1415 коментарикоментари 0


Министерството на земеделието, горите и водите на Черна гора започна, в сътрудничество с местните власти, разпределянето на оранжерии с цел повишаване на самозадоволяването чрез производството на храни от домакинствата, а също така и на ниво местен пазар, предаде черногорската агенция МИНА.

„Очакваме над 40 на сто от общия брой оранжерии да бъдат раздадени до края на тази седмица, а планът е цялото количество да бъде раздадено до края на следващата седмица“, се посочва в съобщението на земеделското министерство на Черна гора.

Оранжериите са предназначени за собствено производство на зеленчуци, като по тази мярка на гражданите ще бъдат раздадени 2500 оранжерии.

„Отпускането на оранжерии за нуждите на домакинствата се осъществява като част от предварително приетите мерки на правителството за безвъзмездно предоставяне на оранжерии за производство на зеленчуци с цел насърчаване на самозадоволяването при производството на храни, като една от допълнителните форми за подпомагане на земеделските производители поради сътресения на световния пазар на земеделски продукти", се посочва в съобщението.

След два търга, в които поради сътресения в цените на селскостопанските суровини на пазара не се явиха кандидати, отговарящи на условията, третият търг приключи успешно и последва подписване на договори с общините по условията за разпределение на оранжерии за домакинствата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg