EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЧЕЗ - скок в кражбите на ток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЧЕЗ - скок в кражбите на ток

mail18:00 | 20.08.2012прегледи 640 коментарикоментари 0


За първите шест месеца от тази година от ЧЕЗ са отчели скок на кражбите на електроенергия с цели 28%. Най-много злоупотреби ставали в София, Монтана, Враца и област Кюстендил, съобщи компанията.
Проверяващите са съставили със 72% повече констативни протокола, отколкото тези за същия период миналата година. С тяхна помощ от фирмата дотаксували електроенергия на стойност над 2.2 млн лв, но според оценките, реалните загуби са двойно по-големи.

Причината за това - щом компанията установи, че някъде съществува подобно нарушение, има право да изиска плащане за най-много три месеца назад, без значение дали злоупотребите са продължили много повече. Има домакинства, които с години крадат ток и изглежда справянето с този проблем е доста трудно. "Кражбите на електроенергия ощетяват не само компанията, но и коректните клиети на ЧЕЗ", напомни Цветомир Ралчев, директор "Управление на дружеството". Незаконното присъединяване всъщност намалявало сигурността и качеството на захранването. Това спъвало и възможностите на компанията да инвестира. Затова трябва да се създаде обществена нетърпимост към подобен тип дейност, категоричен е Ралчев.
За съвестните потребители, които искат да подадат сигнал за някакви нередности, е направен специален електронен адрес - ntz@cez.bg. Могат да се оплакват и в центровете за обслужване на клиенти, както и на денонощната информационна линия 0700 10 010. Ако обаче има "нерегламентирана консумация между съседи", трябва да бъде съобщено в полицията.

 


Тагове: ЧЕЗ, кражби, ток
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg