EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Холсим България е с най-„Зелен бизнес”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Холсим България е с най-„Зелен бизнес”

mail15:10 | 14.06.2011прегледи 1024 коментарикоментари 0


Холсим България, производител на цимент, инертни материали и готови бетонови смеси, получи награда от МОСВ за “Зелен бизнес”, заради плановете си за възстановяване на екосистемите в две от кариерите на компанията и за ландшафтното оформяне на циментовия завод в Бели извор.
Наградите на МОСВ са част от кампанията "Зелена България" на министерството. Кампанията включва три категории: за най-зелен бизнес, най-зелен град и за най-активна община. В конкурса за най-зелен бизнес на МОСВ се включиха над 80 компании.
Въпреки, че в България не съществува законово изискване за изготвяне на Планове за биоразнообразие от частни дружества, следваики корпоративните си стандарти за устойчив бизнес, Холсим България възложи на екип от биолози от Научно-изследователския сектор към Софииския университет да изготви Планове за биоразнообразие за двете кариери, които да допринесат за възстановяване на природните екосистеми в тях. Плановете са завършени през май 2011 г. и съдържат описание на съществуващите видове и местообитания в района на кариерите и околностите, конкретни деиности за всяка кариера, както и подходящи видове и техники за мониторинг на резултатите от прилагането на плановете.
Плановете за биоразнообразие съдържат препоръки за предстоящата биологична рекултивация на двете кариери, така че залесяването и затревяването да се извърша с видове, които доминират в естествените и полуестествените тревни и горски съобщества в региона на съответната кариера. Целта е да се създадат условия за завръщане на естествени за района видове на територия, върху която десетилетия наред е извършван добив на минерални суровини с пряко отнемане на площи от природни местообитания, със силно човешко присъствие и индустриални дейности, съпроводени с шум, вибрации и прахови емисии.
За Холсим
Холсим е лидер в производството на цимент и инертни материали с най¬развитата производствена мрежа в света, включваща над 265 предприятия в около 70 държави на всички континенти. Компанията произвежда също бетон и асфалт и предлага богата гама от свързани с тях услуги. В портфолиото на Холсим в България влизат циментовите заводи в Бели извор и Плевен, Холсим Бетон Пловдив АД и едни от най¬големите предприятия за добив на инертни материали в страната -Холсим Кариерни материали АД -София, Холсим Кариерни материали Пловдив АД, Холсим Кариерни материали Рудината АД и Врис ООД.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg