EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Хакери блокираха ДКЕВР, отлагат решение за Енерго Про

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хакери блокираха ДКЕВР, отлагат решение за Енерго Про

mail09:30 | 30.01.2015прегледи 1353 коментарикоментари 0


Държавната комисия за енергийно и водно регулиране все още  не е готова с решение дали да сакнкционира дружеството  Енерго-Про, научи БТА от регулатора.
Експертите работят по въпроса, изискана е допълнителна  информация, съобщиха от комисията. Възможно е и решението да  бъде взето в понеделник.
Днес се очакваше ДКЕВР да съобщи ще има ли санкции за  електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО заради двойните  сметки за ток, получени от част от клиентите им през януари.
Председателят на комисията Светла Тодорова заяви пред  журналисти в сряда, че данни и от трите дружества са постъпили  късно предишния ден в комисията и на регулатора са нужни ден-два да ги прегледа, така че си даде срок до днес, за да обяви  решението си.
Заради струпването на празнични дни през декември  дружеството ЕНЕРГО-ПРО е отчело два пъти в рамките на декември  електроенергията на около 67 000 свои абонати и така те са  получили две сметки за ток през януари с една и съща крайна дата за плащане. От ЕНЕРГО-ПРО обясниха, че софтуерът им е настроен  по този начин и затова сметките са били с един и същ падеж и  дадоха възможност за разсрочване.
Въпреки това обаче ДКЕВР и Министерството на енергетиката  започнаха проверка и на трите ЕРП. Експерти на МЕ правят  проверка за изправността на електромерите и за нередности при  отчитането на енергията.
В ранните часове на сутринта сайтът на държавния регулатор отново е под атаката на Cyber Haxors-Grup. При опит да се стартира главната страница на ДКЕВР гръмва рап парчето "Шах и мат" на Атанас Колев-Наско. Както и при последната атака от началото на януари месец, така и сега компютърните пирати не са стигнали по-далеч от заглавната страница, като останалите части на сайта са достъпни. Този път обаче членовете на "екипа, работил" за блокирането на сайта на държавния регулатор са се подписали с ник-нейми: JoKer, Iwanow и CyberBlack. И са оставили послание, че "групата е била тук. Не се ядосвайте!".

Вчера председателят на ДКЕВР Светла Тодорова заяви за пореден път, че цената на тока трябва да се увеличи. Тодорова дори уточни, че регулаторът ще изиска точни разчети от ЕРП-тата, преди да реши, с колко да поскъпне токът.

източники: БТА, БГНЕС


Тагове: ДКЕВР, хакери
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg