EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Френският „Еърбъс” А330 се е разпаднал във въздуха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Френският „Еърбъс” А330 се е разпаднал във въздуха

mail13:52 | 18.06.2009прегледи 577 коментарикоментари 0


AirbusA330-2001Резултатите от аутопсията на жертви от катастрофиралия самолет на "Ер Франс" при полет от Рио де Жанейро до Париж, сочат, че машината най-вероятно се е разпаднала във въздуха, предаде АП, цитирана от БТА.
За това говорят фрактури по краката, ръцете и бедрата на откритите тела, както и фактът, че отломки са открити в радиус от повече от 50 мили от мястото на падането на самолета. По телата обаче няма следи от изгаряния, съобщава "Дейли Телеграф", което автоматически прави невероятна хипотезата за експлозия.
Според Франк Чиако, съдебен медик, работил в американската Национална служба за безопасност на транспорта, ако самолетът се е разбил при допира с водната повърхност, човешките тела и отломките са щели да бъдат ситно раздробени.
Разследването на причините, довели до катастрофата на самолета, изпълнявал полет 447 от Рио де Жанейро до Париж и паднал в нощта на 31 май срещу 1 юни в Атлантическия океан, се доближава към края си.
Все още не са намерени двете черни кутии. Техните сигнали могат да бъдат доловени от разстояние 2 километра. Кутиите ще могат да подават сигналите само още две седмици.
"Ер Франс" подмени сензорите на всичките самолети "Еърбъс А330" и А340 под натиска на пилоти, които се опасяваха, че действително има връзка между катастрофата и работата на тези устройства.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg