EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Еврохолд, Булгаргаз, Албена АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Еврохолд, Булгаргаз, Албена АД

mail08:10 | 03.12.2021прегледи 964 коментарикоментари 0


През януари-септември тази година "Еврохолд" реализира приходи от над 1,78 млрд. лв., което e 49 на сто ръст на годишна база, съобщават от дружеството.
Енергийните дружества формират на този етап 18,4 на сто от общите приходи на групата за периода. Печалбата от основна дейност на "Еврохолд" се повишава с малко над 123 на сто за година до 157,1 млн. лв., а тази преди лихви, амортизации и данъци (EBITDA) достига приблизително 68 млн. лв., което е почти четири пъти повече в сравнение с първите девет месеца на 2020 г. Крайният нетен финансов резултат за деветмесечието на тази година е положителен и е в размер на 4,35 млн. лв.
Активите на "Еврохолд" се удвояват в сравнение с декември 2020 г. и вече надхвърлят 3,2 млрд. лв. Собственият капитал на дружеството нараства четири пъти до близо 550 млн. лв.

---------------------

Три фирми, две от които чуждестранни търговци на ток, са поискали от Софийски градски съд "Гранд енерджи дистрибюшън" да бъде обявено в несъстоятелност. Делото е образувано на 4 октомври 2021 г. Към момента съдът е назначил вещо лице, което да изготвим икономическа експертиза и се събират допълнителни данни от молителите. Междувременно от 18 ноември "Гранд енерджи дистрибюшън" е с нов собственик, но и преди, и сега се свързва с бизнес групата на Христо Ковачки. Последният голям фалит на търговец на ток беше в края на 2017 г., когато "Фючър енерджи", кандидат-купувач на бизнеса на CEZ в България в онзи момент, просто престана да работи и остави клиентите си в критична ситуация. Сега, ако се стигне до фалит на "Гранд енерджи дистрибюшън", той няма да е толкова изненадващо и потребителите ще имат време да сключат договори с други търговци.

-----------------

"Булгаргаз" ЕАД отчита към края на септември 2021 г. по-висока счетоводна печалба след облагане от данъци на годишна база - до 31.21 млн. лева. Преди година положителният финансов резултат е бил 28.69 млн. лева. През деветте месеца има увеличение и при закупения /+45.05%/ и при продадения /+44.94%/ природен газ от "Булгаргаз" спрямо същия период на 2020-та. Това се дължи основно на по-високата консумация на клиентите в отраслите "Енергетика", "Разпределителни дружества", "Програма за освобождаване" и "Организиран борсов пазар". Естествено най-голямо е количеството на внесения у нас природен газ по дългосрочния договор с „Газпром Експорт“.

-----------------

Третото тримесечие на 2021 година - от юли до края на септември, е било изключително успешно за курортния комплекс „Албена“. То успява да преодолее загубата от над 16 млн. лева към второто тримесечие и да излезе на печалба от над 7,7 млн. лева след седемкратно увеличение на приходите в сравнение с периода април-юни и въпреки увеличението на разходите от почти от 2,5 пъти. В консолидирания отчет се обединяват резултатите и на дъщерните дружества, сред които медицински център, транспортни дружества, туроператор, земеделска фирма, строителна фирма, фирми за управление на имоти и т.н. Към края на септември „Албена“ АД отчита приходи от продажби в размер на 72,592 млн. лева при 50,267 млн. лева година по-рано и 9,648 млн. лева към края на юни.

Източник: Еврохолд, Капитал, Банкерь, investor.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158