EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Тесла, глоба за наденички, уволнение в Ауди

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Тесла, глоба за наденички, уволнение в Ауди

mail16:40 | 04.10.2018прегледи 652 коментарикоментари 0


Американската компания за електрически автомобили Тесла (Tesla) е произвела 53 239 седана Модел 3 (Model 3) през третото тримесечие и е доставила на клиентите си 55 840 коли, предаде Ройтерс. През август компанията обяви, че ще произведе между 50 000 и 55 000 автомобила от този модел през тримесечието. Тя съобщи също, че през юли многократно е достигала седмичната си производствена цел от около 5000 седана Модел 3.  За третото тримесечие компанията е произвела общо 80 142 автомобила.

---------------

Германският производител на наденички Вилтман (Wiltmann) бе глобен с 6,5 милиона евро (7,5 млн. долара) по дело за договаряне на цени, обхващащо период от 12 години, предаде ДПА. Съд в Дюселдорф постанови, че Вилтман, в сговор с още двайсетина производители, е завишавал цените на продукцията си. Вилтман е сред 22-та производители, глобени с общо 338 млн. евро през 2014 г. от Германската антимонополна служба. Досега само една трета от сумата е влязла в държавната хазна. Някои големи компании намериха "вратичка", като се освободиха от подразделнията си, въвлечени в скандала, и по този начин основният им бизнес остана незасегнат. Вилтман обжалва глобата. Другите компании или приеха глобите, или успяха да спрат съдебните процедури, припомня ДПА.

----------------------

Надзорният съвет на германския автомобилостроителен концерн Фолксваген (Volkswagen) реши да уволни главния изпълнителен директор на Ауди (Audi) Руперт Щадлер, който преди няколко месеца бе арестуван по скандала дизелгейт. Това се посочва в изявление на компанията, цитирано от ТАСС.  Решението влиза в сила незабавно, посочва Фолксваген. Щадлер трябва да се оттегли от постовете си, тъй като заради досъдебното задържане не е състояние да изпълнява задълженията си, се допълва в прессъобщението.  Щадлер бе задържан на 18 юни, а след това преместен в ареста заради опасения, че може да се опита да прикрие следи от престъплението.  Той бе начело на Ауди единайсет години. Мюнхенската прокуратура започна срещу него дело по подозрение в измама и непряка фалшификация и обискира жилището му. Засега не се знае кой ще поеме ръководството на Ауди. В момента длъжността главен изпълнителен директор временно се изпълнява от Брам Схот, който бе шеф на продажбите и маркетинга на Ауди.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963