EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финландски компании с интерес към „Супер Бургас"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финландски компании с интерес към „Супер Бургас"

mail16:59 | 28.01.2011прегледи 776 коментарикоментари 0


Финландска делегацията бе на посещение в Бургас, с цел да се запознае с проекта „Зона за обществен достъп - Бургас", по известен като проекта „Супер Бургас".Пред инвеститорите бяха представени петте организации, които са акционери в дружеството „Зона за обществен достъп - Бургас", на чиято територия, ще се реализира проекта, съобщи Burgasinfo. Изпълнителният директор на дружеството Павел Маринов запозна в детайли гостите с идеята, целите и ползите от реализацията на „Супер Бургас".Особен интерес предизвика презентацията на прединвестиционното проучване на зоната, и технологично заложените предложения за развитието на проекта. Обсъдени бяха сроковете за изпълнение на отделните фази от проекта и инструментите за финансиране.Финландските инвеститори демонстрираха сериозен интерес за участие в проекта със специално подготвена презентация на тема „Супер Бургас - Зелени решения за Бургас от Финландия". С нея те показаха богатия си опит и възможности в проектирането, планирането и реализацията на подобни проекти, един от които е на пристанището Вуосари в Хелзинки.
Финландските бизнесмени декларираха готовността си за участие и инвестиции в „Зона за обществен достъп - Бургас. Конкретни разговори в тази посока ще могат да се водят след като правителството излезе с окончателно решение.
Срещата се проведе в заседателната зала на Институт за регионални стратегии - Бургас. Финландската делегация бе водена от „Финпро", консултантска организация, която съдейства за интернационализацията на финландския бизнес, Еriksson architects LTD - една от десетте най-големи архитектурни компании във Финландия, RUUKKI - доставка на метални компоненти и системи за строителната и металната индустрия; POYRY - холдинг, работещ в сферата на енергийните технологии и TEKES - финансираща агенция за технологии и иновации.
От българска страна участие в срещата взеха представители на Пристанище Бургас АД, Морска администрация, ИРС и др.




 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg