EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фестивал на млякото в Момчиловци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на млякото в Момчиловци

mail15:10 | 16.08.2017прегледи 9291 коментарикоментари 0


Производители на млечни продукти от Родопите, китайски и български занаятчии ще бъдат представени на Фестивала на киселото мляко от 8 до 10 септември в Момчиловци, съобщиха от кметството. За празника ще пристигнат китайски гости и представители на компанията "Брайт", която от години произвежда мляко с марка "Момчиловци" в азиатската държава. По време на фестивала ще бъде направена първа копка на българо-китайска мандра в родопското село.
Дегустации на мляко, изложения на млечни продукти, демонстрации как се заквасва мляко и се "избива" масло в дървени съдове бурилки са предвидени в програмата на тридневната млечна фиеста. Третото издание на фестивала е с мото "Киселото мляко- новият път на коприната". Азиатските гости ще представят демонстрации на китайска гимнастика и бойно изкуство.
В празничната програма са включени надпревари за най-добро домашно произведено кисело мляко, за надпиване с айран, за най-бързо приготвяне на таратор. Кралица на млякото ще бъде избрана на традиционния вече конкурс "Мис Родопи", който е част от фестивала.
Бъдещата мандра "Брайт деъри" ще бъде съвместна българо- китайска инвестиция, посочи кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Предприятието ще произвежда мляко с марка "Момчиловци". Китайските туристи обикновено остават изненадани, че на българския пазар липсва познатото им мляко "Момчиловци", което набира все по-голяма популярност в Китай, обясняват от кметството. Рекламата на млечните продукти с българска марка в милиардната държава, показва Момчиловци и Родопите като място на дълголетието и здравословния начин на живот.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905