EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ФЕД запази лихвите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФЕД запази лихвите

mail10:19 | 04.05.2017прегледи 1447 коментарикоментари 0


Федералният резерв на САЩ запази лихвените проценти непроменени в сряда и омаловажи слабия икономически растеж през първото тримесечие, като същевременно подчерта силата на пазара на труда, давайки знак, че се насочва към две увеличения на лихвите през тази година, предаде "Ройтерс".

В изявление след края на двудневната си среща централната банка обяви също, че потребителските разходи продължават да бъдат стабилни, бизнес инвестициите са се стабилизирали, а инфлацията се приближава до целта на Фед.

"Комисията смята, че забавянето на растежа през първото тримесечие може би е временно явление. Пазарът на труда продължава да се засилва, дори докато растежът на икономическата активност се забавя и фундаментите, които стоят в основата на продължаващия растеж на потреблението, остават стабилни", обявиха от Федералния резерв.

Припомняме, че Фед повиши основния лихвен процент по време на последната си среща през март до равнището от 0,75 - 1%.

Преди срещата тази седмица повечето представители на Фед дадоха ясно да се разбере, че за разлика от предишни години, централната банка се чувства по-уверена в своята прогноза за две предстоящи увеличения през 2017 г.


Тагове: САЩ, ФЕД, лихви
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg