EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария - всички разрешения за "Набуко" издадени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария - всички разрешения за "Набуко" издадени

mail13:00 | 14.08.2012прегледи 460 коментарикоментари 0


Унгарският участък от газопровода "Набуко", който преминава през 384 км унгарска територия, наскоро получи последното необходимото екологично разрешително. Унгария сега е първата държава от "Набуко", която успешно завърши процеса на издаване на разрешителни.

Райнхард Мичек, управляващ директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH, коментира:" Предоставянето на това разрешително е значителна крачка напред за Унгария и е показателно за напредналия етап на развитие на "Набуко-Запад". Въз основа на междуправителственото споразумение, сътрудничеството с унгарските власти беше образцово. Ние се ангажираме да следваме най-добрите практики в съответствие с националните и международните наредби."

Габор Берши, управляващ директор на „Набуко Унгария”, каза: "Следващите стъпки в Унгария сега са да се финализира цялостното инженерингово проектиране и дизайн за "Набуко-Запад" и да се продължи с процеса на получаване на необходимите разрешителни за строеж. Ние очакваме да продължим сътрудничеството си с унгарските власти при по-нататъшното развитие на проекта."

Начинът на придобиване на екологично разрешително в Унгария е двуетапен процес, който "Набуко" започна през първото тримесечие на 2010 г. с подаване на документация за Предварителна оценка на въздействието върху околната среда (ПОВОС) в четири инспектората за опазване на околната среда, природата и водите (IENWs). След положително решение от четирите инспектората за опазване на околната среда, природата и водите, през септември 2010 г. втората част на този процес започна с представянето на подробни ОВОС проучвания на същите органи.

Получени екологични разрешителни:

Инспекторатът за опазване на околната среда, природата и водите за средната част на река Дунав издаде екологично разрешително за реализацията на проекта за газопровода "НАБУКО" с решение № KTVF: 16053-4/2011 от 17 май 2011 г.
Северният транс-дунавски инспекторат за опазване на околната среда, природата и водите издаде екологично разрешително за реализацията на проекта за газопровода "НАБУКО" с решение № KTVF: 186-63/2011 от 23 юни 2011 г.
Регионалният инспекторат за опазване на околната среда, природата и водите за долната част на река Тиса издаде екологично разрешително за реализацията на проекта за газопровода "НАБУКО", като взе предвид участъка между Тас и държавната граница с решение № 51358-5-124/2011 от 5 септември 2011 г.

• Транс-дунавският инспекторат за опазване на околната среда, природата и водите за средната част на река Дунав издаде екологично разрешително за реализацията на проекта за газопровода "НАБУКО", като взе предвид участъка, пресичащ площта под негово пълномощие, с решение № 53441/2012 от 15 юни 2011 г.

Решението е публикувано в официалния бюлетин и на интернет страницата на инспектората, а също и в централната (национална) информационна система. ( http://kdtktvf.zoldhatosag.hu)

Газопроводът "Набуко" ще транспортира газ от района на турско-българската граница през България, Румъния, Унгария и Австрия, до централния европейски разпределителен център на газ в Баумгартен. Унгарският участък от маршрута е дълъг 384 км.
 


Тагове: Унгария, Набуко
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg