EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Украйна между Русия и ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Украйна между Русия и ЕС

mail11:45 | 11.12.2013прегледи 1250 коментарикоментари 0


Украинският президент Виктор Янукович е одобрил план за подписване на споразумение за асоцииране между Украйна и Европейския съюз през март 2014 година, съобщи бившият украински държавен глава Леонид Кравчук, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според Янукович "е необходимо да започне доразработване на споразумението за асоцииране с ЕС и то да бъде подписано през март 2014 година", заяви Кравчук.
Регулирането на газовия въпрос в отношенията между Украйна и Русия е приоритет за Киев, посочи президентът. В момента цената на руския газ за страната "превишава средноевропейската с над 200 долара" и поради тази причина за последните три и половина години Украйна е понесла загуби за над 20 млрд. долара, каза той. Според Янукович възстановяването на търговските отношения с Москва няма алтернатива, допълва Ройтерс.

Обстановката в Киев остава напрегната. В украинската столица пристигнаха високопоставени представители на ЕС и САЩ. Сблъсъци избухнаха сутринта между демонстранти и частите за борба с масовите безредици пред кметството на Киев, окупирано от неделя от опозицията, съобщи Франс прес.
Над десет хиляди души се стекоха тази сутрин на площад "Независимост" в Киев, въпреки атаката на украинската полиция, която разтури барикадите, издигнати от проевропейската опозиция, предаде Франс прес.
Хиляди души се присъединиха към протеста на централния киевски площад. Според телевизия Канал 5 към 6.15 ч. местно време на площада има около 15 000 протестиращи, добавя АФП.
Виталий Кличко, един от лидерите на опозицията, заяви, че протестите ще продължат докато не бъдат изпълнени исканията им, предаде ДПА. "Ако трябва, ще останем тук до Нова година", заяви той пред германския в. "Билд".
Десет военнослужещи от вътрешни войски са пострадали тази нощ в резултат на действията на протестиращите по време на операцията по деблокиране на централните улици в Киев, обяви днес украинското МВР, цитирано от ИТАР-ТАСС.
 

Още подробности вижте в репортажа на ЕвропарлТВ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg