EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Удължава се срокът за стари бандероли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Удължава се срокът за стари бандероли

mail14:30 | 26.09.2013прегледи 649 коментарикоментари 0


С промяна в Наредбата за реда и начина за въвеждане на бандеролите за бутилирани алкохолни напитки правителството удължи от шест на 12 месеца крайния срок за реализация на наличните в търговския оборот количества бутилирани алкохолни напитки с бандерол, действащ до датата на въвеждане на новия образец на бандерол, съобщи пресцентърът на МС.

Съгласно действащата уредба министърът на финансите може, при необходимост, със заповед да удължи този срок, но с не повече от 6 месеца. Това създава затруднения за лицата да реализират в търговската мрежа наличните количества алкохолни напитки, облепени със стария образец на бандерол. Друга цел на предложената промяна е създаване на предвидимост за данъчното задължените лица.
Предлагат се и изменения в съответствие с Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Срокът, в който лицата са длъжни да върнат неизползваните бандероли в митницата, от която са получени, се променя от 60 на 30 дни от датата на въвеждане на новия образец. Целта е да се уеднаквят сроковете и да се премахне съществуващото в момента противоречие между Наредбата и Правилника за прилагане на ЗАДС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159