EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търговците около "Нотр Дам" изнемогват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговците около "Нотр Дам" изнемогват

mail14:40 | 24.04.2019прегледи 689 коментарикоментари 0


Трийсетина ресторантьори, продавачи на сувенири, на цветя или на изискани хранителни продукти се събраха в една бирария в сянката на опожарената парижка катедрала "Нотр Дам". Лицата им бяха много угрижени, тъй като след пожара дребните търговци в района бяха принудени да затворят врати, информира Франс прес.

"Обикновено много туристи идват при нас, над 500 на ден, но сега - никой", тревожи се Виржини Аранда, която държи свой щанд на прочутия пазар за цветя на Ил дьо ла Сите - остров на река Сена в сърцето на Париж. По думите й, от вторник всички улици са затворени и даже не е успяла да отиде да полее цветята си.

На полицейските преграждения се пропускат само живеещите и работещите там и се спират повечето туристи, които са основно препитание за търговците в района.

Подобно на Виржини, другите търговци, събрали се в бирария "Квазимодо" (по името на гърбушкото от романа на Виктор Юго "Парижката Света Богородица"), също се изразиха опасения, че широкият периметър на безопасност, ограден, за да могат разследващите и експертите да установят размера на пораженията, може да им струва скъпо.

Някои от тях припомнят, че и без това са преживели трудна зима с протестите на "жълтите жилетки" всяка събота от пет месеца насам.

Председателят на асоциацията на търговците от квартала на "Нотр Дам" Патрис Льо Жьон отбеляза, че е разговарял с различни представители на кметството, според които има опасност живописните улички на острова да останат затворени в продължение на няколко седмици и дори месеци.

Търговците в това "селце" около "Нотр Дам" се надяват, че застрахователите ще покрият пропуснатите печалби и загубите им - увехнали цветя, развалени храни в хладилниците на ресторантите и бакалничките.

Засега обаче мястото не е обявено официално за пострадало от бедствие, което е необходимо, за да се задейства застрахователна процедура. Собствениците на заведенията не могат и да поискат помощ, за да компенсират принудителното бездействие на служителите си.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150