EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристически B2B форум за първи път у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристически B2B форум за първи път у нас

mail10:00 | 08.09.2014прегледи 761 коментарикоментари 0


На 26 ноември в Интер Експо Център ще се състои първият B2B /business to business/ форум у нас, който има за цел да обедини туристическия бизнес на балканските страни под мотото "Балканите - природа, история, култура". Това съобщи Байко Байков от консорциум "Go2Balkans", създаден от членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.
По думите на Байков основната цел на консорциума е да се привлече интересът на туроператори от цял свят към предлаганите туристически услуги в България и другите държави на Балканите - Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Черна гора и Хърватия. Идеята е туроператорските фирми в Западна Европа, Северна и Южна Америка и Азия да бъдат привлечени с нови балкански комбинирани туристически турове и пакети.
Според Байков форумът в Интер Експо Център ще даде възможност на участниците в процеса на формиране на туристическия продукт да осъществят директни бизнес контакти. Към момента шест общини - София, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Велико Търново и Тутракан - са заявили интерес към
изложението.Формите на участие са две - изложител с щанд и изложител с маса за преговори. От консорциума обявиха, че очакват над 200 професионални участия в изложението.
По думите на Байков липсата на каквато и да била национална реклама в областта на туризма е причина изходната точка на комбинираните турове да са съседни на страната ни държави. В същото време той посочи, че през последните години българските туристи все по-устойчиво се възползват от предложенията на туроператорските фирми за пътуване в съседните ни страни - Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Румъния. Байков отбеляза, чев комбинираните пакети се набляга на културния туризъм, а най-често включваните български дестинации са София, Пловдив и Велико Търново.


 


Тагове: форум, туристи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4191