EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Троен удар заплашва британската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Троен удар заплашва британската икономика

mail12:40 | 22.07.2010прегледи 500 коментарикоментари 0


Британската икономика е заплашена от троен удар - по-висока инфлация, по-ниски темпове на растеж и повишено равнище на безработицата, предупреждава днес Спенсър Дейл, един от високопоставените служители на Bank of England в интервю за в. Independent.
Дейл отбелязва, че през идните няколко години  жизненият стандарт на Острова ще нарасне само "минимално".
Дейл, който е главен икономист на централната банка на Великобритания, посочва, че инфлацията ще се върне на целевото равнище на банката от  2 на сто не по-рано от края на 2011 година, а това е близо година по-късно, отколкото се очакваше първоначално.
Според експерта това донякъде се дължи на влизането в сила на повишената ставка на ДДС до 20 на сто от януари тази година.
Макар Дейл да признава, че извънредният бюджет е направил много за избягването на риска от криза със суверенния дълг във Великобритания и повишение на лихвите, то той допълва в същото време, че този бюджет ще означава по-слаб растеж. Според главния икономист на Bank of England няма да бъде изненадващо, ако безработицата на Острова се повиши през идните месеци.
В интервюто си за Independent експертът прогнозира, че търсенето в икономиката ще бъде "невероятно вял" в течение през следващите няколко години в сравнение с предишните периоди на възстановяване.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg