EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков:Изрично забраних на Първанов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков:Изрично забраних на Първанов

mail13:10 | 06.04.2011прегледи 924 коментарикоментари 0


Има решение на Съвета на директорите на НЕК от 31 март, с което се дава разрешение на изпълнителния директор да подпише допълнение № 12, но след разрешение от БЕХ. Такова разрешение няма и въпреки това изпълнителният директор Красимир Първанов е подписал допълнението.
Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. "Изрично му забраних да подписва точно този документ. Допълнение № 12 очевидно противоречи на меморандума, защото меморандумът е за 3 месеца, а допълнението е за 2 месеца и свършва с краен срок, в който страните трябва да се договорят по окончателния договор. То очевидно противоречи и на политическия мандат, даден от министър-председателя за тримесечен мораториум", обясни Трайков.
Самото допълнение изисква до 1 юни страните да парафират окончателния договор, но не казва какво ще се случи, ако страните не се разберат. В момента юристите на МИЕТ анализират доколко и как подписаното ангажира България. "Трябва да е ясно в каква ситуация сме. Има излизане от мандата. Има подписан документ. Моето категорично становище, което ще отстоявам, независимо от това какво е подписано е, че решение за "Белене" трябва да има след изчистването на абсолютно всички въпроси", каза още Трайков. Самият той не е наясно защо точно Първанов е подписал допълнението. "Не се задълбочих в душевните му мотиви. Смятам, че органите, които имат за задача да поддържат законността в страната, ще имат конкретни и добре обосновани въпроси", отбеляза още министърът.

 

 

 


Тагове: Белене, договор
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg