EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Токио: Олимпиадата раздвижи пазара на имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Токио: Олимпиадата раздвижи пазара на имоти

mail07:59 | 13.08.2021прегледи 747 коментарикоментари 0


Малките жилища в Олимпийското село, където много от спортистите за игрите в Токио останаха, докато се подготвяха за състезание, виждат съживяване на интереса на купувачите, след като спортният спектакъл се проведе без сериозни проблеми.

Нарастващите цени на недвижимите имоти в Токио започват да правят апартаментите на Olympic Village в квартал Харуми близо до Токийския залив привлекателно предложение. Повече от 5600 единици за приблизително 12 000 жители ще бъдат предоставени за продажба, според Harumi Flag.

Когато Олимпиадата беше забавена миналата година, продажбите на апартаментите също бяха преустановени. Докато забавянето подхрани опасенията, че потенциалните купувачи не биха искали да изчакат още една година, за да се преместят в имотите, имаше 5000 искания за повече информация, докато тя беше на пауза, преди повторното стартиране на уебсайта за продажба през юни, според Mitsui Fudosan Co. 

Общо 10 фирми за недвижими имоти, включително Mitsui и Mitsubishi Estate Co., са разработили проекта. Публичните огледи за бившите апартаменти на Олимпийските игри започват по-късно този месец.

Според Tokyo Kantei Co., фирма за проучване на имоти, средните обявени цени за употребявани апартаменти в централните квартали на града са се увеличили с 11% през юни спрямо година по -рано, до 91.5 милиона йени (829 000 долара). За сравнение, средната цена за имот от 72.9 квадратни метра (785 квадратни фута) в бившето олимпийско село е 57 милиона йени.

Въпреки че районът Харуми, построен върху мелиорирана земя в Токийския залив, е идеално разположен на 2.5 километра от търговския район Гинза, по-ниската цена отразява по-малко от идеалния достъп до обществения транспорт, на 16 до 20 минути пеша.

„Те са много по -евтини от имотите, разположени по -близо до гарите, и това ги прави много конкурентни“, казва Коки Одзава, анализатор от SBI Securities Co.

Забавянето на игрите означаваше също, че купувачите няма да могат да се нанесат до март 2024 г., докато се ремонтират за дългосрочните купувачи.

Такаши Какизаки, редактор на портала за недвижими имоти Suumo, управляван от Recruit Holdings Co., заяви, че бившите имоти на Olympic Village изглежда са в обсега на повече купувачи, като се има предвид, че те се продават на около 60 милиона йени, в сравнение с 80 милиона до 90 милиона йени за имоти с подобни размери по-близо до близката гара Качидоки.

Търсенето изглежда солидно. Имаше 2220 заявления за 940 имота в Mitsui, когато бяха пуснати в продажба през януари миналата година. Имаше някои отменяния и компанията не е решила дали да включи някоя от тях в бъдещи продажби.

„Ние не смятаме, че някой от тези имоти е с отстъпка“, каза Сатоши Кацуки, мениджър, отговарящ за жилищни проекти в Mitsui. „Като се има предвид местоположението им спрямо обществения транспорт, смятаме, че цените са подходящи.“

Източник: Инфосток


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg