EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми и заглавия в българските вестници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми и заглавия в българските вестници

mail09:08 | 20.08.2014прегледи 611 коментарикоментари 0


Водеща тема за печатните издания е инцидентът с асансьор в столицата, който отне живота на една жена и рани тежко друга.

Под заглавие "Асансьорът убиец – зле ремонтиран" Труд посочва, че причината за инцидента е в скъсаните носещи въжета. Неизвестно защо при ремонта от четири въжетата станали две. Компанията, която е ремонтирала асансьора, досега няма нарушения. Надзорната фирма, която трябва да контролира дейността й обаче има 15 наказателни постановления, които обжалва в съда. Тя е само с 6-7 души персонал и с тях се опитва да контролира 12 хиляди асансьора в града, уточнява вестникът.

"Никой не пое вината за поредния трагичен инцидент с асансьор", пише Сега. Контролната агенция прехвърли вината върху "либералните" закони, фирмите заподозряха номер на конкуренти, а кабинетът нареди проверка на всички съоръжения в страната, допълва изданието.

"96 процента от младите лекари готови да напуснат България", цитира Дума резултатите от онлайн анкета, оповестена вчера при протеста на млади медици в София. Те настояват за 2 хиляди лева начална заплата и 1500 лева месечно по време на специализацията.

"Реалистично е средната заплата на младите лекари да е 2500 лева", заявява в интервю за Монитор председателят на Българския лекарски съюз доктор Цветан Райчинов. По думите му, минималното възнаграждение може да бъде 1500 лева. "По подотовка на лекарите ние сме на европейско и надевропейско ниво. Това нашите медици го доказват всеки ден, за съжаление извън България", коментира Райчинов.

"БНБ спешно печата пари", посочва Стандарт и допълва, че банката пуска 60 милиона банкноти от 10, 20 и 50 лева. Темата е водеща и за 24 часа, който уточнява, че действията на БНБ са обичайни "заради летния сезон, но и заради напрежението в банковата система". Според Преса процедурата не противоречи на правилата на валутния борд.

"Южен поток" става театър на абсурда", пише на първата си страница Капитал дейли. Подготовката за изграждането на "Южен поток" премина през различни перипетии, като тази седмица картината започна да се обогатява и с прокурорски колорит, коментира изданието. Държавното обвинение може да се намеси, след като стана ясно, че забраната на икономическия министър Васил Щонов за по-нататъшни действия по проекта явно е била пренебрегната от ръководството на Българския енергиен холдинг.

Най-малките ученици наливат 20 милиона в магазините, пише Телеграф. Поне 350 лева ще глътне първият учебен ден от семейния бюджет този септември, изчисляват родители и търговци. Основните харчове са за спортен екип и раница, помагалата излизат стотачка, уточнява вестникът./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg