EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 13 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 13 септември

mail09:10 | 13.09.2013прегледи 567 коментарикоментари 0


ТАЛИН - Завършва официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в Естония. Днес държавният глава ще се срещне с председателя на Естонската търговско-промишлена палата Тоомас Луман, с членове на ръководството на Управителния съвет на организацията и с представители на бизнеса. Росен Плевнелиев ще посети Демонстрационен център по информационни и комуникационни технологии, както и Центъра на НАТО за високи постижения в киберсигурността.

ВИЛНЮС - Министрите на финансите от еврозоната ще направят равносметка за положението в страните, получили спасителна помощ, на фона на очертаващата се необходимост от нови
спасителни мерки.

- Започва двудневна среща на министрите на финансите от ЕС (ЕКОФИН). От българска страна участва министърът на финансите Петър Чобанов.

ЖЕНЕВА - Продължават разговорите между държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския министър на външните работи Сергей Лавров за уреждане на конфликта в Сирия. Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими също участва в дискусиите в швейцарския град.

ИСТАНБУЛ - Основната сирийска опозиционна група, Сирийската национална коалиция, се събира на двудневна среща в опит да състави временно правителство.

ПАРИЖ - Френският президент Франсоа Оланд ще обсъди конфликта в Сирия с министрите на външните работи на Саудитска Арабия, Йордания и Обединените арабски емирства.

- Започва процес по обвинения в неприлично поведение в храм срещу девет активисти на феминистката група Фемен, които отпразнуваха в катедралата "Нотр дам" оттеглянето на папа
Бенедикт Шестнайсети.

БУДАПЕЩА - Посещение на водачката на продемократичната опозиция в Мианма Аун Сан Су Чжи в Унгария. Днес тя ще бъде приета от президента Янош Адер.

ЛОНДОН - Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън ще произнесе реч в университета "Сейнт Андрюс" по случай 600-годишнината от създаването на първото висше учебно заведение в Шотландия.

СКОПИЕ/ПРИЩИНА - Представители на Македония и Косово водят разговори в опит да решат търговския спор помежду си.

БУКУРЕЩ - Посещение в Румъния на министъра на външните работи на Украйна Леонид Кожара.

КИЕВ - Украйна ще подпише с петролната компания Роял Дъч-Шел споразумение за проучване и добив на шистов газ.

БИШКЕК - Среща на върха на страните от Шанхайската организация за сътрудничество (Русия, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и Китай). По време на форума руският президент Владимир Путин ще има срещи с новия си ирански колега Хасан Рохани, както и с афганистанския президент Хамид Карзай, чиито страни имат статут на наблюдатели в ШОС.

ДЕЛХИ - Ще бъдат произнесени присъдите срещу четирима души, признати за завършилото със смърт изнасилване на студентка в автобус през декември - случай, който разтърси Индия.
Прокуратурата поиска смъртни наказания.

ПЕКИН - Последен ден от "Годишната среща на новите шампиони", известна още като "Летният Давос", която се провежда тази година в китайския град Далиен.

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще се срещне с емира на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер Ал Сабах.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165