EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Събития: Култура и бизнес, ФАРА, Устойчив живот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събития: Култура и бизнес, ФАРА, Устойчив живот

mail17:08 | 26.08.2021прегледи 655 коментарикоментари 0


Световноизвестният оперен певец Пласидо Доминго се очаква да вземе участие в първия международен форум у нас „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“. Събитието ще се проведе на 30 август в х-л „Маринела“ в София и ще запознае присъстващите с новите възможности за дигитализиране на културното наследство на България за бъдещите поколения. Организатори на първото издание на форума са независимата медия „Стандарт“ и водещата PR компания M3 Communications Group, Inc.

Форумът ще се осъществи под егидата на кампанията „Чудесата на България“ и най-голямата неправителствена организация за опазване на културното наследство „Европа Ностра“, чийто почетен председател е маестро Пласидо Доминго. След официалното откриване на събитието, ще бъдат наградени някои от най-изявените български млади таланти в общо 5 области.

Сред почетните гости на събитието и в качество на говорители ще бъдат също вицепрезиденът на Р. България Илияна Йотова, еврокомисарят Мария Габриел, генералният секретар на „Европа Ностра“ Снежка Михайлович, Н.В. Цар Симеон II и испанският посланик Н. Пр. Алехандро Поланко Мата.

Програмата на първото издание на „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“ ще включи няколко интересни панела с доказани имена като говорители. В първия панел ще се включат Искра Михайлова – евродепутат и зам. председател на парламентарна група „Обнови Европа“, вицепрезидентът на „Европа Ностра“ Пийт Ясперт, служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, акад. Юлиан Ревалски и др. Втория панел ще открият служебният министър на туризма Стела Балтова, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров, зам. председателят на Националния борд по туризъм и председател на Алианс „Българско Черноморие“ Мартин Захариев, както и кметове на общини с проекти в дигитализацията.


Основателят на Mindscapes с над 20 години опит в рекламната индустрия с клиенти като Google, Nestle, Coca-Cola – Йонатан Доминиц, режисьорът и сценарист на отличения със 139 награди  пълнометражен филм „Шибил“ – Никола Бозаджиев, и основателят и управляващ директор на една от най-успешните музикални компании у нас – Станислава Армутлиева, се присъединяват към лекторите на двадесетото издание на фестивала на креативната индустрия в България – ФАРА 2021.  

FARA UNUSUAL 2021 ще се проведе от 8 до 11 септември, като за първи път от 2000 година насам Фестивалът ще събере в столицата професионалистите от комуникационния бранш. Лекционният панел е в програмата на събитието на 10 септември, а достъп до Фестивала ще имат само посетители с акредитации.


От 27 до 29 август Сердика Център ще представи едни от най-интересните марки, концепции и продукти, насочени към устойчивия и природосъобразен начин на живот, а входът за посетителите ще бъде свободен. През всеки от трите дни между 12:00 и 20:00 часа на разположение за посетителите ще бъдат множество образователни активности, решения и артикули, които нагледно ще покажат кои са най-конвенционалните и съвременни идеи за живот с мисъл за околната среда.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg