EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Суперяхтата "Еклипс" с електронен заглушител

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Суперяхтата "Еклипс" с електронен заглушител

mail15:00 | 18.06.2009прегледи 877 коментарикоментари 0


sound_waves1Еклипс", най-голямата яхта в света с дължина близо 170 метра, която се строи в Хамбург, скоро ще бъде завършена за таен купувач, за когото се предполага, че е руският милиардер Роман Абрамович, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Информирани източници в Хамбург и списание "Пауър енд мотърйот" се присмяха на информации в таблоидите, че яхтата разполага със система за противоракетна отбрана и подводница, която щяла да се използва като спасителна лодка.
Все пак хамбургски вестник, който цитира запознати, твърди че "Еклипс" разполага със система за електронно заглушаване, която ще затруднява папараци.
Яхтата осигурява достатъчно пространство на собственика за партита. Площадката за хеликоптер е стандартна екстра за яхти с дължината на "Еклипс", която ще бъде обслужван от екипаж на пълно работно време.
"Еклипс", за която се твърди, че има 24 луксозни апартамента и достатъчно пространство за екипажа от 70 души, ще бъде четвъртата суперяхта, купена от руския олигарх. Тя вероятно ще бъде доставена догодина въпреки твърдения, че някои друг, а не Абрамович може да отплава с нея. Според слухове той може да я е продал, или планира да я продаде, тъй като рецесията стопи състоянието му. Според германски медии яхтата струва 340 милиона евро. Списание Forbes обаче все още определя Абрамович, който има голям дял в стоманодобивната компания Евраз и е собственик на футболния отбор Челси, като втория най-богат човек в Русия.
Тайнствеността около "Еклипс", по-голяма от много лайнери, е част от политиката на компанията, която строи яхтата - Blohm & Voss. Тя е специализирана в изграждането на най-луксозните яхти за супербогатите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035