EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строят Младежки изследователски център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строят Младежки изследователски център

mail08:15 | 04.07.2013прегледи 462 коментарикоментари 0


Правителството предостави безвъзмездно на Университета по библиотекознание и информационни технологии три поземлени имота с обща площ 2,5 дка и две сгради в с. Стойките, община Смолян, съобщи правителствената пресслужба. Те са необходими на висшето училище за изграждане на Младежки изследователски център.
На Община Балчик беше прехвърлено правото на собственост върху едноетажна сграда от 551 кв. м на ул. „Варненска” №2 в града. Местната власт възнамерява в нея да настани домашния социален патронаж и Клуба на военно-родолюбивите съюзи.

С друго решение кабинетът обяви за частна държавна собственост част от имота на ул. „Велико Търново” №24 в Пловдив, предоставена за управление на Медицинския университет в града. Това се налага от влязло в сила съдебно решение, което води до прекратяване на съсобственост върху сградата между държавата и физически лица. Извършването на разпоредителните действия изисква имотът да е частна държавна собственост. Ректорът на МУ е изразил положително становище относно целесъобразността на решението.
Поради отпаднала нужда от териториалното поделение на Сметната палата в Русе беше отнет имотът от 536 кв. м заедно с построената в него сграда на ул. „Райко Даскалов” №2 в града. Имотът не се ползва от Сметната палата и може да бъде предоставен за административни нужди на друга институция.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg