EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СТО: Рязък скок на глобалната търговия за Q3

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СТО: Рязък скок на глобалната търговия за Q3

mail07:40 | 23.11.2020прегледи 499 коментарикоментари 0


Световната търговска организация (СТО) заяви, че през третото тримесечие глобалната търговия със стоки се е възстановила рязко след рекордния спад през предходното тримесечие, когато бяха в сила строги локдауни заради коронавирусната пандемия, но прогнозира забавяне на търговията в края на 2020 година. СТО отчете скок на нейния индекс на глобалната търговия със стоки (Goods Trade Barometer) до 100,7 пункта спрямо рекордното дъно от 84,5 пункта през август.

Индекс на глобалната търговия

"Последните данни показват силно възстановяване на търговията през третото тримесечие с оглед на разхлабените по това време строги противоепидемични мерки, но растежът на международната търговия вероятно ще се забави през четвъртото тримесечие, тъй като натрупаното търсене ще се изчерпи и завърши възстановяването на запасите“, отбеляза Световната търговска организация.

"Рязкото покачване на индекса се дължи на нарастването на поръчките за износ, но смесените показания при други данни и втората вълна от коронавирус могат да натежат върху търговията през следващите месеци", се казва в доклада на СТО.

В доклада също така се споменава, че свързаната с търговията несигурност е все още висока. "Втората вълна от инфекции с Covid-19 вече е в ход в Европа и Северна Америка, което води до нови строги карантинни мерки, които могат да предизвикат нов кръг от затваряне на бизнеси и нов финансов стрес". СТО отчита като положителен напредъка в разработването на ваксини, но все още е неизвестно кога и как те могат да бъдат внедрени за използване.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg