EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ст.Загора: Нов завод за автомобилни части = 450 работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ст.Загора: Нов завод за автомобилни части = 450 работни места

mail09:30 | 29.05.2015прегледи 9697 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов откри в Стара Загора нoвия зaвoд за производство на автомобилни уплътнения на международната компания „Стандард Профил груп", в който ще се реализира концепция за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения.
Инвестицията в новата производствена база е на стойност от 10.5 млн.евро. Заводът е на площ от 10 300 кв.м. В момента броят на работещите е 1050, но се планира постепенно увеличение на персонала до 1500 човека до края на 2016 г.
„Инфраструктурата като се изгради, идват инвестициите", каза Борисов. По думите му, така се вдига икономиката. „Сега пускаме единия лот на „Марица", в рамките на месеци, като свърши археологията, магистралата ще бъде готова", обеща премиерът. По думите му, като бъде завършена, скоро старозагорци ще ходят „на кафе в събота и неделя до Истанбул за два часа". Борисов поясни, че това е една огромна инвестиция, от която България дава едва 10-15%, а всичко останало са европейски инвестиции. Той каза още, че се изгражда скоростната ж.п. линия Пловдив – Свиленград, в която са вложени 700 млн. лв. Според премиера трябва да се усвояват изцяло европейските пари по програмите до 2020 година.
„Доволен съм, че правителството изпълнява в пълния си обем всички европейски програми. Затова е този ръст на икономиката от началото на годината, защото има такива заводи, има и работни места", каза още премиерът.
В новия завод ще се произвеждат уплътнения за „Опел Астра", най-новия модел на General Motors. Основни клиенти на фирмата са световни автомобилни гиганти като: „Фолксваген", „Фиат", „Рено", „Даймлер" и др.
На церемонията по откриването присъства и посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, който благодари на Борисов и на цялото правителство за визията, която имат за общо бъдеще с Турция, за изграждане на обща зона за благоденствие. „България е най-важната и с най-голямо предимство от съседните ни страни", каза той.
Целият производствен обем на компанията за Европа, ще се предоставя от старозагорския завод, увери главният изпълнителен директор на „Стандарт профил" Турхан Семизер. 

Източник: Община Стара Загора

Снимка: Facebook


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg