EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Споразумение за "Набуко" в следващите седмици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Споразумение за "Набуко" в следващите седмици

mail15:29 | 05.06.2009прегледи 679 коментарикоментари 0


pipes1Междуправителственото споразумение по проекта "Набуко" за изграждане на газопровод може да бъде подписано през следващите седмици, заяви управляващият директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH Райнхард Мичек на конференцията "Каспийски петрол и газ 2009 " в Баку.
Мичек, цитиран от азербайджанското електронно издание Today.az, съобщи, че приключва подготовката на този документ и са уредени всички въпроси, свързани със законодателството на държавите участнички в проекта.
Капацитетът на газопровода може да достигне 65 милиарда кубически метра в последния етап на проекта при само 8-10 милиарда кубически метра газ в началния, допълни Мичек. Очаква се тези обеми ще се доставят от каспийския регион и по-специално от Азербайджан.
Планира се капацитетът на тръбопровода във втория етап на проекта да бъде 20 милиарда кубически метра газ.
Стойността на проекта "Набуко" се оценява на 7 милиарда евро. Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), България и Унгария са готови да отпуснат 25 на сто. Управляващият директор на проекта вярва, че няма да има проблеми с финансирането на проекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg