EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спад на строителството в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад на строителството в САЩ

mail16:10 | 17.05.2011прегледи 538 коментарикоментари 0


Американските строители са поставили основите на 10,6 % по-малко жилища през април до сезонно коригираните 523 000 годишно, което е пореден тревожен знак за срива на жилищния пазар, предаде Асошиейтед прес.
Министерството на търговията посочи, че спадът спрямо миналата година е 25 процента и равнището е доста под смятаните за здравословни за пазара 1,2 милиона новопостроени жилища годишно. Затегнатите условия за отпускане на кредити и високата безработица са оказали силен натиск над жилищния сектор, който преживява една от най-лошите години в историята. Строителите са изправени и пред "конкуренцията" на милиони изземвания на жилища заради просрочени ипотеки, което намалява цените на вторичния пазар. Средната цена на ново жилище е била около 34 процента по-висока през март от средната цена на препродадено жилище. Това е повече от два пъти над здравословното равнище за жилищния пазар.
В някои градове цените на жилищата са спаднали наполовина спрямо стойността им преди срива на пазара през 2006 и 2007 година. Много потенциални купувачи, които трябва да бъдат одобрени за получаване на кредит, се опасяват от по-нататъшен спад на цените. Други се колебаят да обявят собствените си домове за продажба в контекста на всеобщото поевтиняване на имотите. Слабият жилищен пазар тегне над възстановяването на икономиката като цяло. Всяко новопостроено жилище води до създаване на три работни места годишно и генерира около 90 000 долара данъци и такси, според браншовите асоциации.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg