EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София:Заводът за боклук стартира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София:Заводът за боклук стартира

mail10:00 | 27.12.2013прегледи 1555 коментарикоментари 0


Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа договор с обединение “Актор – Хелектор“ за проектиране и изграждане на Завод за механично биологично третиране на отпадъци с производство на РДФ-гориво, съобщи общината.

Договорът бе подписан след получаване на официално писмо от Европейската комисия , в което се посочва, че са отпаднали всички съмнения по подадените сигнали и потвърждава, че Европейската комисия не е установила нарушения на европейското законодателство, както и след получено положително становище от МОСВ.
Заводът за механично-биологично третиране на отпадъците е част от Проекта за интегрираната система за третиране на битовите отпадъци на Столична община, финансиран по Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013.
Проектът трябва да бъде изпълнен за 19 месеца общо (в тази част проектиране и строителство).
На 21 декември т.г. бе издадено от ДНСК и разрешение за ползване на инсталацията за биологично третиране на отпадъци, изградена в Хан Богров. Инсталацията е част от първата фаза на проекта за Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столичната община, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg