EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: 50 млн. лв. за образователна инфраструктура

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: 50 млн. лв. за образователна инфраструктура

mail13:30 | 21.07.2014прегледи 962 коментарикоментари 0


Столичната община инвестира 50 млн. лв. за образователна инфраструктура през 2014 г. От собствените приходи бюджета на общината около 40% са за образование. Ще се ремонтират 58 училища и детски градини тази година. В момента се работи в над 30 сгради на детски градини и училища. Строят се 7 нови детски градини. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на нова сграда на 84 ОУ „Васил Левски” в с. Герман в присъствието на кметовете на „Панчарево” и с.Герман, съответно - Димитър Сичанов и Божидар Зашев.

Строителството на сградата на новото училище започна в края на 2013 г. Училището ще бъде отворено през учебната 2015-2016 г. и в него ще се обучават 120 деца. Изпълнен е грубият строеж, в момента се довършва покрива, предстоят довършителни работи и оборудването на помещенията.

Предстои и изграждането на улица и вертикална планировка.
Училището се състои от основен двуетажен учебно-административен корпус. На първия етаж са предвидени помещения за охрана, спортна зала, бюфет, ученически стол и кухня, две класни стаи, санитарни възли. На втория етаж са обособени седем класни стаи, библиотека. Отоплението на учебния комплекс се осигурява от високотемпературна въздушно охлаждаема термопомпена система.

Непосредствено до училището се намира и новопостроена детска градина за 120 деца, която ще отвори врати тази есен, каза кметът Фандъкова. През последните години в район „Панчарево” са построени пет нови детски градини.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg