EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София - сесия на Евро-азиатските фондови борси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София - сесия на Евро-азиатските фондови борси

mail17:15 | 21.09.2012прегледи 440 коментарикоментари 0


Българска фондова борса–София е домакин на 18-та годишна асамблея на Федерацията на Евро-азиатските фондови борси. Генералната асамблея се провежда в България за втори път в историята на престижната организация. Над 50 представители на 13 финансови институции от региона участват във Форума.
Българската фондова борса е кандидат за председателстваща работния комитет на Федерацията на Евро-азиатските фондови борси. Очаква се да бъде избрана след общото събрание на организацията по-късно днес. Работният комитет ръководи и контролира всички проекти на федерацията.
„Изключително сме доволни, че Българска фондова борса има възможност да вземе толкова активно участие и да организира провеждането на годишното общо събрание на Федерацията на Евро-азиатските фондови борси в момент, в който всички нейни членове консолидират усилията си в посока по-тясно международно сътрудничество и обмен на експертиза. Вярваме, че съвместните проекти са от особено значение в условията на криза, улесняват международния поток на капитали и повишават икономическата значимост на отделните региони във федерацията.”, каза г-н Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София по време на Асамблеята.
Сред най-значимите участници във Форума са Ибрахим Турхан - председател на Федерацията на Евро-азиатските фондови борси, председател на борда и изпълнителен директор на Истанбулската фондова борса, д-р Фали Кхалаф, генерален секретар на Арабската федерация на борсите и Ото Наегели, председател на Швейцарската асоциация за фючърси и опции.
Федерацията на Евро-азиатските фондови борси (FEAS) е основана през 1995 г. с цел изграждането на честна, ефективна и прозрачни пазарна среда в капиталовите пазари в Евро-азиатския регион. Федерацията има 32 члена в страни от Европа и Азия и се стреми да премахне бариерите в международната борсовата търговия чрез въвеждане на най-добрите практики в областта.

 


Тагове: БФБ, Азия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048