EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

С.Македония разреши транзита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С.Македония разреши транзита

mail07:02 | 16.06.2020прегледи 1184 коментарикоментари 0


Правителството на Северна Македония разреши транзитното преминаване на туристи като решението влиза в сила от утре, съобщи сръбската държавна телевизия РТС, позовавайки се на гръцки медии.

Туристите ще могат да останат в страната до 5 часа.

Северна Македония ще отвори към Гърция само граничния пункт Богородица - Евзони, а граничният пункт Дойран ще остане затворен.

Македонската агенция МИА съобщи, че правителството на Северна Македония е приело протокол за транзит на туристи на пунктовете Табановце, Деве Баир, Богородица, Кафасан, Блаце и летище Скопие. Транзитът на туристи означава влизане през един граничен пункт и излизане през друг като туристите ще могат да се задържат в страната най-много пет часа. Това ще се потвърждава с декларация, която пътниците ще попълват на влизане в Северна Македония, а след това ще предават на граничната полиция, когато излизат от страната.

В полунощ приключи извънредното положение в Северна Македония, съобщава "Независен вестник". На заседание, правителството на Северна Македония прие няколко решения, но не бе съобщено да е било обсъждано предложение за продължаване на извънредното положение, пише изданието.

Втората вълна на епидемията от Ковид-19 в Република Северна Македония има нов рекорден брой потвърдени случаи - 196, съобщава телевизия Телма. С тези цифри броят на заболелите от Ковид-19 в Северна Македония се приближава към 4 000, т. е. до момента има 3895 потвърдени случаи на коронавирус. Столицата Скопие е с 90 новозаболели, а град Тетово - с 45.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136