EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Служители на Credit Suisse част от данъчни измами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Служители на Credit Suisse част от данъчни измами

mail15:50 | 24.02.2011прегледи 768 коментарикоментари 0


Американското правосъдие повдигна обвинение в съучастие в данъчни измами срещу четирима служители на швейцарска банка, която според запознати източници е Credit Suisse, предаде Франс прес.
В комюнике на министерството на правосъдието на САЩ се казва, че обвинените са Марко Паренти Адами, Емануел Агустино, Микеле Бергантино и Роже Шерер, служители на международна банка, чиято централа е в Цюрих и която има подразделения в цял свят.
Според обвинението, съвместно с други швейцарски банкери, те са позволили на клиенти да укрият средства от американските данъчни власти.
Четиримата са извършвали международни банкови дейности, целящи да помагат на американски клиенти да избягват данъци върху доходите чрез откриване и поддържане на тайни банкови сметки в тази банка и в други банки, посочва правосъдното министерство.
Същите лица са помагали на клиенти на банката да пътуват в Швейцария, Бахамските острови и на други места, за да използват тайни сметки.
Агустино предлагал подобни услуги на клиентите си в две други швейцарски банки след напускането му на Credit Suisse, твърди американското правосъдие.
Министерството уточнява, че четиримата могат да бъдат осъдени на по пет години затвор и глоба от 250 000 долара.
Говорител на Credit Suisse потвърди пред АФП, че банката сътрудничи на властите по разследването на тези лица.
Американското правосъдие посочи, че работодателят на обвиняемите започнал през 2008 година да слага край на трансграничните дейности в Съединените щати. Източник, свързан с делото изтъкна, че самата банка не е обект на разследването.
В. "Ню Йорк Таймс" съобщи в неделя, че вече има обвинения срещу друг служител на Credit Suisse, Христос Багиос. Банката го била наела през 2009 година, след като през предишните петнайсет години е работил за друга швейцарска банка, UBS.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg