EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слаба промишлена активност в ЕС, САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слаба промишлена активност в ЕС, САЩ

mail11:45 | 07.11.2019прегледи 538 коментарикоментари 0


Промишлената активност в еврозоната се подобри слабо през октомври, но продължава да се свива за девети пореден месец, показват окончателните данни от редовното бизнес проучване на агенция IHS Markit, които претърпяха слаба възходяща ревизия. Проучването продължава да показа трайна слабост в производството, новите промишлени поръчки и покупките. Отчетено е съкращаване на работните места в промишления сектор за шестия пореден месец, като темпът на съкращения е най-рязък от началото на 2013 година. Последното проучването на IHS Markit отчита слабо ограничаване на промишления спад в Германия, влошаване на спад в Испания и Италия и промишлена експанзия единствено във Франция.

През октомври промишлената активност в САЩ се сви за трети пореден месец, макар и по-слабо  от септември, показват резултати от редовното проучване на Institute for Supply Management (ISM), които сякаш потвърждават, че американският производствен сектор продължава да страда от слабо търсене и експорт на фона на търговския спор с Китай и забавящата се глобална икономика. Индексът на новите промишлени поръчки нарасна по силно до 49,1 пункта от 47,3 пункта през септември, но и той остава под важната бариера от 50,0 пункта за трети пореден месец, което е знак за продължаващо намаляване на промишлените поръчки, въпреки че индексът само на експортните поръчки нарасна през октомври до 50,4 от 41,0 пункта през предишния месец.

Индексът, оценяващ промишленото производство, падна силно до 46,2 пункта от 47,3 пункта месец по-рано. В същото време индексът ISM, измерващ работната заетост в промишления сектор, се повиши до 47,7 от 46,3 пункта, но и той остава за трети пореден месец под важното ниво от 50 пункта, което е знак за продължаващо закриване на работни места в промишления сектор на САЩ. Само пет от 18-те отделни промишлени индустрии в САЩ отчитат растеж, според последното ISM проучване, което е малко над трите индустрии, които се намираха все още в експанзия през предишния месец.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg