EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

СДС изключи трима депутати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СДС изключи трима депутати

mail13:45 | 26.11.2012прегледи 760 коментарикоментари 0


Националният съвет на СДС изключи от партията Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров заради "уронване на престижа на СДС". Решението бе взето с огромно мнозинство. Форумът на сините задължи останалите шестима депутати да внесат в Народното събрание номинацията за конституционен съдия, която ще бъде определена в срока, предвиден от парламента, без днес да бъдат обявявани имена. Лидерът на СДС Емил Кабаиванов заяви, че ако шестимата депутати не се съобразят и не изпълнят това свое задължение, ще бъдат изключени от партията. Пред "Хоризонт" заместник-председателят на сините д-р Светозар Шуманов обясни мотивите за санкцията:
Мисля, че това си беше тяхно желание, предвид действията, които извършваха през тези 2 месеца и особено след номинацията на нашия президент за конституционен съдия. Уронване на престижа е най-малкото, за което може да се говори. Прекалиха със словоизлиянията си. Връзката между Национален съвет, Национален изпълнителен съвет и някои от депутатите беше рязко нарушена. Липсата на всякакви контакти и разбирателство доведе до тази мярка. От тях няма нито един мажоритарно избран и би трябвало да се съобразяват с устава и законите на партията. Същите хора днес също отсъстваха, а говорят чрез медиите със СДС и с ръководството.

Изключеният от СДС депутат Димо Гяуров заяви, че е очаквал тази, по думите му, разправа:
Може би сме най-опасните в нечии очи - тези, които най много пречат на реализацията на плана, който, като че ли реализира това ръководство - за ликвидация на партията. Най-вероятно ръководството на СДС разчита това да уплаши останалите колеги и те да станат по-послушни.

Бившият председател на СДС Мартин Димитров каза, че в момента ГЕРБ има пълен контрол върху партията, а настоящото ръководство води СДС към ликвидация. Той отрече, че има намерение да се присъедини към ДСБ:
Очевидно са тръгнали на ликвидация. Само през ноември направиха неща, които в 20-годишната история на СДС не са се случвали: закриха младежката организация, женската организация, изключиха сума ти хора от СДС в страната, а днес изключват трима депутати, като заплашиха останалите, което беше безумно. Знаете ли, бих се с всички сили за СДС, но вече то е тотално продадено. ГЕРБ имат пълен контрол над СДС в момента.
От сините депутати на заседанието присъства само Михаил Михайлов, който поиска оставките на ръководството и излезе демонстративно.БНР

 


Тагове: СДС, депутати
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg