EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Цените на жилищата отново нагоре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Цените на жилищата отново нагоре

mail19:40 | 03.07.2020прегледи 544 коментарикоментари 0


Standard&Poor's съобщи, че националният индекс на цените на жилищата S&P CoreLogic Case-Shiller отчита 4.7% ръст на годишна база през април, спрямо 4.6% повишение през предходния месец. Резултатът превиши средните очаквания на анализаторите за повишение в индекса от 4.5%.

„Ценовата тенденция, която беше налице преди пандемията, изглежда засега не е нарушена, поне на национално ниво“, заяви в пресата Крейг Дж. Лазара, управляващ директор и глобален ръководител на инвестиционната стратегия за индекси в S&P Dow Jones Indeks. "Данните за цените на жилищата през април продължават да са изключително стабилни. Печалбите през април на годишна база са били над тези от март, което продължи тенденцията за леко ускоряване на ръста в цените на жилищата, започнала миналата есен. Резултатите от април продължиха да бъдат широко базирани."

Финикс за единадесетия пореден месец оглави по ръст композитния индекс, следящ цените на имотите във водещите 20 големи града на САЩ, като отчете 8.8% годишен ръст през април. Сиатъл и Минеаполис последваха съответно с повишения от 7.3% и 6.4%.

Резултатите за повишението в цените на имотите идват на гърба на други данни разкриващи обещаващи перспективи пред пазара на жилища.

Докато съществуващите продажби на жилища за май паднаха на годишна база (за трети пореден месец), както се очакваше, като се има предвид блокирането от коронавирус, данните за май сочат рязко възстановяване с 44.3% на месечна база.

Новите продажби на жилища, за разлика от съществуващите продажби, са водещ показател за здравето на жилищния пазар и наред с други данни следят строителната активност. Новите продажби отбелязаха повишение от 16.6% на годишна база до 676 000 единици, побеждавайки очакванията на анализаторите за 640 000 единици.

Има също така признаци, че пазарът на луксозни жилища се възстановява след блокирането през май.

 „Това беше грандиозно възстановяване на подписването на договори и показва устойчивостта на пазара на имоти в САЩ", каза Лорънс Юн, главен икономист на NAP, в изявление за пресата. „Това отскачане говори и за това как жилищният сектор може да доведе до по-широко икономическо възстановяване.“


Тагове: САЩ, жилища, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215