EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ, Русия, Турция + С.Арабия преговаряха във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ, Русия, Турция + С.Арабия преговаряха във Виена

mail18:55 | 23.10.2015прегледи 1684 коментарикоментари 0


Участниците във срещата във Виена, посветена на Сирия, са единни в намерението си да се противопоставят на тероризма в региона. Това заяви днес министърът на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр, предава ТАСС.
„Ние се договорихме за необходимостта от борба с „Ислямска държава“, тероризма в Сирия и други страни от региона. Нямаше разногласия по този въпрос“, заяви ал Джубейр на брифинг след срещата между главите на външните министерства на Русия, САЩ, Саудитска Арабия и Турция.
„Всички участници във срещата бяха съгласни и с необходимостта за урегулиране на конфликта в Сирия на основа на Женевската конвенция, за построяването на демократична и единна Сирия“, каза още саудитският дипломат.
По негови думи, единствените разногласия между преговарящите са свързани с Башар Асад. Руският външен министър Сергей Лавров настоя днес, че сирийският народ трябва да реши съдбата на президентът Башар ал Асад, предава AFP.
„Съдбата на президента на Сирия трябва да бъде решена от сирийския народ“, каза Лавров пред журналисти във Виена след преговорите с водещите дипломати на САЩ, Саудитска Арабия и Турция.

От днешната среща между водещите дипломати на Съединените щати, Русия, Саудитска Арабия и Турция, имаща за цел намирането на политическо решение на сирийската гражданска война, са произлезли идеи, които могат да променят ситуацията в страната. Това заяви днес американският държавен секретар Джон Кери, предава Reuters. „Убеден съм, че днешната среща бе конструктивна и продуктивна“, каза Кери пред репортерите в австрийската столица.

Източник:ТАСС,AFP, Reuters, агенция Фокус

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1147