EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ понижи, Германия повиши прогнозата за икономически ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ понижи, Германия повиши прогнозата за икономически ръст

mail16:48 | 25.06.2010прегледи 656 коментарикоментари 0


САЩ преразгледаха към понижение оценката си за нарастването на икономиката през първото тримесечие на 2010 г. до 2,7 на сто, предаде Асошиейтед прес.
Министерството на търговията съобщи, че през периода от януари до март брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ е нараснал с 2,7 на сто спрямо първоначалните оценки за растеж от 3 на сто през отчетния период, публикувани през май. През предишното тримесечие американската икономика нарасна с 5,6 на сто.  
Докладът е третата от трите оценки, които министерството на търговията прави на БВП за всяко тримесечие. Понижението на показателя се дължи на факта, че потребителките разходи са били по-ниски спрямо предишните оценки, а страната е внесла от чужбина по-големи количества стоки, уточнява АП.  

Германският Институт за икономически изследвания (DIW) днес повиши прогнозата си за растежа на германската икономика през второто тримесечие, отбелязвайки, че химическата промишленост и машиностроенето са преживели по-силен от очаквания подем, предаде ДПА. 
Макар потребителските разходи в Германия да остават непроменени, промишленото производство бележи скок през последните месеци, което е признак за край на кризата. Според други икономисти растежът се дължи на силния износ.
В месечния си доклад Институтът за икономически изследвания, чиято централа се намира в Берлин, посочва, че ще бъде отчетен растеж на брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия с 0,9 на сто на годишна основа. През май институтът направи по-предпазлива прогноза за растеж от 0,7 на сто.
Икономистите от института се позовават на съживяването на промишления сектор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg