EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ ограничава продажбите на бензин на Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ ограничава продажбите на бензин на Иран

mail14:33 | 24.06.2009прегледи 795 коментарикоментари 0


spending_money1Комисията по разпределение на фондовете в Камарата на представителите на САЩ одобри мярка, забраняваща на американската федерална банка Експорт-импорт (Export-Import Bank) да отпуска кредити и гаранции на компании, доставящи бензин на Иран или подпомагащи местното производство на автомобилно гориво, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
"Докато по улиците на Техеран убиват студенти, не бива да използваме парите на данъкоплатците за укрепване на иранската икономика", заяви републиканецът Марк Кърк, цитиран от Ройтерс.
Мярката трябва да получи одобрението на цялата Камара на представителите и на Сената. Тя представлява промяна към проектобюджета на Държавния департамент за 2010 година.
През пролетта и в двете камари на американския Конгрес бяха внесени проектозакони за ограничаване на износа на бензин за Иран.
Иран е сред големите производители на петрол, но внася 40 процента от бензина си от чужбина. По-голямата част от вноса се осигурява от швейцарската компания Витол (Vitol), холандско-швейцарската Трафигури (Trafigura), френската Тотал (Total), швейцарската Гленкор (Glencore)T, британската Бритиш петролиъм (British Petroleum) и индийската Рилайънс (Reliance).
Според някои демократи обаче конгресмените трябва да избягват да се намесват във външната политика на Съединените щати спрямо Иран, защото това може да даде повод на правителството в Техеран да упрекне Вашингтон в намеса във вътрешните работи на страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215